5 de juny 2012

tenim un Bici-at de FERRO!!!!

EXTREMEMAN SALOU 3 DE JUNY - 3,8 SWIM + 180  BIKE + 42 RUN


04:50h riiinngg!! Sona el despertador...és igual, ja fa un hora que no dormo. Nerviós?, nooo que va,6 mesos esperant el dia i ja és aquí!!

Són les 05:40h i entro al box a deixar el líquid…ja és hora de posar-se el neoprè i anar a prendre el primer contacte amb l’aigua. Les sensacions són bones, l’aigua té bona temperatura i la mar està plana, serà una natació ràpida i còmoda i això és d’agrair veient el que queda per davant.

Surto del aigua en un temps (pel meu rellotge) 52min. Fantàstic, faig una primera volta molt bona i a la segona ja penso més en no calentar-me molt que això no s’acaba aquí i ara toca passar a la bike.


                                                 1a transició. Swim - Bike


Ja era a l’àrea de boxes…neoprè fora i roba de ciclisme posada. Just sortir del box, i primeres gotes… ufff no pintava massa bé si miraves direcció la Mussara, però després tampoc va ser per a tant, un cop varem ser al peu de la Mussara ja va parar i és va quedar un dia collonut, sense el sol que haviem tingut durant la setmana, cosa que ens hagués castigat molt més.

Pel que fa a la bici, estava fi, rodava en una cadència alta per no castigar massa i vaig fer el port de la Mussara molt bé, dosificant, sabedor que el tram més dur seria el del km90 al km150, ja que és puja i baixa..i les cames i les hores comencen a pesar. Un cop arribat als desitjats 150km a l’espera de la última baixada i ja de cara a “casa” em vaig torbar en aquelles llargues rectes de Mont Roig - Mombrió i Riudoms, que també tela.

A tot això ja tornava a ser al Box després de 7h de bici i quedava lo millor 42 eterns kilòmetres!!!




                                                2a transició. Bike – Run


Bé!!, Canvi de sabates, canvi de camiseta i en la moral a tope arribo bé...,tot dins del previst: 1h swim i 7h bike, ara el meu objectiu era intentar fer la marató en 4h.

Els primers km el ritme és bó: 5´30- 5´50 i penso: “frena, frena que petaràs…”. La cosa anava pel bon cami: 20km i dos horetes. Però ja vaig notar que la cosa anava de baixa i vaig canviar el xip: “Arribar,arribar”, pensava: “Aquest és el meu primer Extrem Man i vull un bon record”. Volia disfrutar com ho havia fet en els anteriors 203km”, però van ser durs i em van costar la friolera de 2h50’ llargs molt llargs 22km. Al final, marató en 4h50’. Família,amics, gent, organitzadors, giris…no van parar d’animar i de pujar-me la moral, un 10 per ells, i ja un cop arribats  els últims 2km no tocava al terra ...,a flor de pell!!!! Emocionant!!! ja ho tenia!!!!
PD: Vaig acabar la prova pesant 200g més!!!! Hidratació a tope!! En bike cada 25km un botellero, al km 100 un botellero en Recobery…hidrats si,  però també proteina. Gels i barretes una muntanya.. i a tot això només em queda dir que: …..REPETIRÉ!!!!

*crònica per Francisco Pujol

PD2: de part de TOTS els bici-ats et felicitem per la gesta, ha sigut el teu primer ironman i tela com ho has fet, ENHORABONA Bici-ats de Ferro !!!!

1 comentari:

  1. L'altre dia a santa Madrona tal com m'estaves explicant el que volies fer , em quedava gelat per moments, tal com me quedat despres de llegir la teva cronica. Admirable!! Grand esperit de sacrifici i superació.

    ResponElimina